In Nederland bepaalt de overheid elk jaar hoe de inhoud van de Zorgverzekeringen eruit zit. Zoals we weten is de basisverzekering voor elke burger verplicht die in Nederland woont. Hiermee ben je gedekt als je bijvoorbeeld naar de huisarts moet of wordt doorverwezen naar het ziekenhuis. Een verandering kan bijvoorbeeld zijn dat er nieuwe geneesmiddelen en worden toegevoegd, of juist geschrapt worden. Hieronder de belangrijkste veranderingen.

Vergoeding dagbehandeling voor mensen met een niet-aangeboren afwijking aan de hersen

Met ingang van 2021 gaat de dagbehandeling voor mensen met een niet-aangeboren afwijking aan de hersen vergoed worden door de basisverzekering. Hiervoor was het zo dat mensen daar een subsidieregeling voor moesten krijgen.Vergoeding van geneesmiddelen voor bepaalde kankervormen

In 2021 worden medicijnen voor eierstokkanker en lymfeklierkanker opgenomen in het basispakket.  Het gaat om de medcijn olaparib (eierstokkanker) en ciloleucel (lymfeklierkanker)

Zorg na corona

In een kamerbrief heeft minister Van Ark bekend gemaakt dat de basisverzekering wordt uitgebreid met zorg voor na corona. Bij ernstige corona klachten hoef je dus niet meer je eige, risico te betalen.

We mogen weer bijna onze zorgverzekering vergelijken op het internet. Kijk op www.zorgkiezer.nl voor al het aanbod.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here