Als je problemen ervaart met je gehoor, vraag je je misschien af welke specialist je daarvoor moet raadplegen. Het antwoord op die vraag hangt af van een aantal factoren, waaronder de ernst van het gehoorverlies en waar je woont. In het algemeen zijn er drie soorten professionals die je kunnen helpen met gehoorproblemen: audiologen, audiciens en KNO-artsen. In dit artikel bespreken we de rol van elk van deze professionals in meer detail.

Audiciens

Audiologen en audiciens zijn specialisten in de diagnose en behandeling van gehoorproblemen. Zij hebben een graad in audiologie, de studie van gehoor- en evenwichtsstoornissen. Een audicien voert gehoortests uit en geven advies aan patiënten met gehoorverlies. In sommige gevallen passen ze patiënten ook aan voor hoortoestellen.

KNO-artsen

KNO-artsen (oor-, neus- en keelartsen) zijn specialisten in de medische en chirurgische behandeling van problemen in het hoofd- en nekgebied. Ze behandelen vaak gehoorverlies dat wordt veroorzaakt door een probleem in het oor, zoals een infectie of een opeenhoping van oorsmeer. KNO-artsen kunnen ook operaties uitvoeren om bepaalde vormen van gehoorverlies te corrigeren.

Last van gehoor, wat nu?

Als je denkt dat je mogelijk een gehoorprobleem hebt, kan je het beste een audicien of KNO-arts raadplegen. Deze professionals kan je helpen de oorzaak van jouw gehoorverlies vast te stellen en een behandelplan te ontwikkelen. In sommige gevallen moet je meer dan één soort specialist bezoeken om de best mogelijke zorg te krijgen.

Na een consult bij een KNO-arts of audicien, is het tijd om met het resultaat een geschikte hoortoestel aan te schaffen. Er zijn verschillende plekken om een gehoorapparaat te kopen, zoals bij www.onlinehoortoestel.nl.

Hoorprofessionals spelen een belangrijke rol bij het diagnosticeren en behandelen van gehoorproblemen. Als je denkt dat jij mogelijk een gehoorprobleem hebt, dien je een gekwalificeerde specialist te raadplegen. Met hun hulp kom je op weg naar een beter gehoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here