Een goede mondgezondheid speelt een grote rol in de kwaliteit van het leven. 

Wie een gezonde mond heeft, kan beter eten, ziet er frisser en verzorgd eruit en heeft minder last van een slechte adem. Iemand met een slechte mondgezondheid ruikt vaak wat minder fris uit zijn mond en dat kan nadeel hebben voor de rest uit de omgeving. Naast dat wanneer u een slechte mondgezondheid heeft is het niet alleen fris maar kan het ook grote vervolgen van schade met zich mee brengen aan de rest van het lichaam.

Mondhygiënist zoeken

Als u een slechte mondgezondheid heeft wordt u als eerst doorverwezen naar een mondhygiënist. Een mondhygiënist kijkt naar wat de schade is in uw mond en wat er aan gedaan kan worden. Bij een slechte adem kan het zo zijn dat u niet vaak genoeg uw tanden poetst en er bacteriën ophopen van resterend eten, wat uiteindelijk een nare geur met zich meebrengt.

Een mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Een groot aantal mondhygiënisten is in dienst van een tandarts, maar mondhygiënisten kunnen ook werkzaam zijn in een eigen praktijk. Je kunt rechtstreeks bij de mondhygiënist terecht als je hulp nodig hebt bij je mondverzorging en/of het voorkomen van tandbederf en tandvleesaandoeningen. De mondhygiënist kan je dan bijvoorbeeld advies geven over mondhygiëne maatregelen.

Gevolgen voor het lichaam

Wanneer u een slechte mondgezondheid heeft kan dat grote gevolgen voor uw lichaam hebben. U heeft een grote kans op longontsteking, aderverkalking en hart en vaatziekten verhoogt. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een slechte mondhygiëne een hoger risico lopen om hersenaandoeningen zoals dementie en Alzheimer te krijgen. Wanneer u erg last heeft van wondjes en ontstekingen in uw mond kunnen die bacteriën die zich in uw mond ontwikkelen in uw bloedbaan terecht komen en allerlei ziektes veroorzaken zoals hart en vaatziekten. Vaak worden deze risico’s niet snel serieus genomen, hoe snel het kan gaan en wordt er dus vaak onnodig gezondheidsrisico’s opgelopen omdat er vaak niet aan gedacht en gekeken wordt. Om deze gezondheidsrisico’s te voorkomen is het verstandig om naar een mondhygiënist te gaan om naar uw mondgezondheid te laten kijken. Mondhygiënist almere is een specialist in de mondgezondheid en kan uw mond onder de loep nemen met een uitgebreid verslag wat het beste voor u en uw mondgezondheid is. Vaak wordt u door de tandarts doorverwezen naar de mondhygiënist omdat zij vaak sneller en beter zien of het nodig is of niet. Na een bezoek van tandarts almere krijgt u een duidelijk overzicht of het nodig is om naar mondhygiënist almere langs te gaan of niet.

Denk aan u en uw lichaam, en voorkom onnodig gezondheidsrisico’s door alleen uzelf na te laten kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here