Ondanks dat een spleetje tussen de tanden een van de schoonheden van de mens is, kan het zijn dat je er niet blij mee bent. Een spleetje tussen de tanden wordt ook wel diastema genoemd. De één is er wel blij mee en heeft er geen last van, maar veel mensen willen er liever van af. Het goede nieuws is dat er daadwerkelijk oplossingen bestaan. Wil jij een gebit zonder spleetje, lees hier wat je allemaal kunt doen.

Hoe ontstaat een spleetje?

Voordat je ontdekt wat voor oplossingen er bestaan tegen diastema, is het goed om te weten waarom iemand een spleet krijgt in het gebit. Deze informatie geeft je misschien een gevoel van acceptatie en begrip rondom jouw unieke gebit. Dan nu de mogelijke redenen die ervoor hebben gezorgd dat jij een speeltje hebt. Het kan zijn dat er meer ruimte is, dan de ruimte die je tanden innemen: overgebleven ruimte. Ook kan het zijn dat je een tand of meerdere tanden mist. Je zou het misschien niet denken, maar duimzuigen kan naast scheve tanden, ook zorgen voor een spleetje tussen de tanden. Daarnaast kan het zo zijn dat het weefsel tussen je boventanden en je lip dicht op elkaar zitten. Dit kan resulteren tot het ontwikkelen van een spleet. Tot slot heeft je slikgewoonte invloed op je gebit. Door namelijk de tong naar buiten te duwen tijdens het slikken, ontstaat er druk op de tanden, wat kan leiden tot een diastema.

Oplossingen

Maar wat kun je eraan doen? Er zijn tegenwoordig genoeg oplossingen om je te helpen aan het gebit dat je wil. De tandarts kan je spleetje opvullen. Dit werkt het beste bij mensen met een dunne spleetje. De vulling bestaat uit een soort hars. Een andere behandelmogelijkheid is het plaatsen van een beugel, dit is tevens de meest bekende manier van oplossen. Echter draag je een beugel best lang, waardoor je bij een spleetje dat klein is ook kunt kiezen voor andere behandelingen. Op deze website krijg je meer informatie over de onzichtbare beugel variant. Naast het opvullen van de spleet, bestaat er nog de mogelijkheid om diastema met facings te behandelen. Hierbij wordt er een afdruk van je gebit gemaakt en er een laag klaargemaakt die over je gebit heen komt. Wist je dat Madonna haar spleetje tussen haar tanden ook behandelt heeft? Zo zijn er heel veel andere mensen. Uiteindelijk beslis jij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here