Veel Nederlanders zijn slechthorend. Soms door ouderdom, soms door te veel luide concerten en soms door een aangeboren gehoorbeschadiging. Voor al die mensen is een oplaadbaar hoortoestel een echte uitkomst. Niet meer ingespannen de telefoon tegen je oor aan drukken. Of tien keer “wat zeg je?” moeten vragen. Maar simpelweg weer alles horen. Zo´n grote vooruitgang behaal je natuurlijk niet zomaar. Daarom geven we jou in dit blog tips voor het kiezen van jouw oplaadbare hoortoestel.

Tip #1: Batterij hoortoestel

Het eerste wat je moet doen is bepalen welk type hoortoestel je wilt. Er zijn twee soorten hoortoestellen: op batterijen en oplaadbare modellen. Voor de meeste mensen volstaat een hoortoestel op batterijen. Deze hebben het voordeel dat ze relatief goedkoop zijn en gemakkelijk te vervangen als de batterijen leeg raken. Wie echter een krachtiger model wil, kiest waarschijnlijk voor een oplaadbaar hoortoestel. Deze modellen zijn duurder, maar bieden ook een betere geluidskwaliteit. Bovendien zijn ze gemakkelijker in gebruik omdat je de batterijen niet steeds zelf hoeft te vervangen. In beide gevallen krijg je dus een batterij hoortoestel.

Onze eerste tip is dan ook om goed te letten op welk batterij hoortoestel je kiest. Ga je voor een hoortoestel met 1 (oplaadbare) batterij? Dan ben je sneller klaar met de batterij verwisselen dan bij een hoortoestel met 2 batterijen. Maar die gaan dan weer langer mee.

Tip #2: Batterijduur

De tweede tip die we voor jou hebben is om te letten op de levensduur van de batterij van jouw hoortoestel. Dit is vooral belangrijk als je kiest voor een oplaadbaar model. Sommige hoortoestellen kunnen tot 24 uur meegaan op een enkele lading, terwijl andere maar 8 uur meegaan. Kies een hoortoestel met een langere batterijlevensduur als je weet dat je het langere tijd zult gebruiken. Omgekeerd, als je het toestel slechts korte tijd nodig hebt, zoals tijdens gesprekken of televisiekijken, dan kan een kortere batterijduur volstaan.

Tip #3: Geluidskwaliteit

De derde tip die we hebben voor het kiezen van het beste oplaadbare hoortoestel is letten op de geluidskwaliteit. Zoals bij elk type audioapparaat kan de geluidskwaliteit van hoortoestellen aanzienlijk verschillen van model tot model. Daarom is het belangrijk dat je naar elk afzonderlijk model luistert voordat je een definitieve aankoopbeslissing neemt.

Tip #4: Hoortoestel dat past bij je oor

De vierde en laatste tip die we voor jou hebben is het kiezen van een hoortoestel dat bij jouw oor past. Dit lijkt misschien een voor de hand liggende keuze, maar het is eigenlijk een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een kwaliteits hoortoestel. Er zijn veel verschillende soorten en maten hoortoestellen beschikbaar, dus het is belangrijk om er een te vinden die goed in jouw oor past zonder ongemak te veroorzaken. Een goede manier om de pasvorm van een hoortoestel te testen is door het in de winkel te passen voordat je tot aankoop overgaat.

Dat zijn onze vier beste tips. Wij wensen jou veel succes met het uitkiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here