Als jij mondkapjes bestellen wilt omdat we deze verplicht op moeten in openbare ruimtes en het openbaar vervoer, dan ben je niet de enige. Er is een groot assortiment waaruit je kunt kiezen, want mondkapjes hebben een grote plaats ingenomen in ons dagelijks leven. Wil je naar de supermarkt, naar de bioscoop, een middagje winkelen, naar de bank, naar het museum of de parkeergarage uit, dan heb je een mondkapje nodig. Het is dus een goed idee om een aantal mondkapjes te bestellen voor dagelijks gebruik. Maar aan welke eisen moeten deze voldoen?

Niet-medische mondkapjes bestellen voor openbare ruimtes

Een belangrijke regel die misschien vreemd lijkt is dat de mondkapjes die jij in het dagelijkse leven nodig hebt niet aan kwaliteitseisen hoeven te voldoen. Hier is wel een goede reden voor. De mondkapjes met keurmerken en die getest zijn op kwaliteit en effectiviteit moeten beschikbaar zijn voor medisch personeel. Zonder medische mondkapjes kunnen zij geen levens redden. Kies daarom alleen voor niet-medische mondkapjes.

Kwaliteit blijft belangrijk

Binnen de groep niet-medische mondkapjes die je bestellen kunt varieert de kwaliteit enorm. En ook al zijn er geen kwaliteitseisen te noemen, dit is wel een punt om mee te nemen. Een goedkoop niet-medisch mondkapje gemaakt van één dunne laag stof zal veel minder goed zijn werk doen dan een mondkapje gemaakt van twee lagen dik katoen. Het is ook belangrijk dat het mondkapje goed aansluit en de standaard maten voor het stoffen gedeelte liggen rond de 14 centimeter bij 24 centimeter. Lees de productspecificaties dus goed door voordat je je mondkapjes gaat bestellen.

Het moet een mondkapje zijn

Dit punt klinkt voor de hand liggend, maar er worden ook producten aangeboden die het mondkapje zouden kunnen vervangen. In Nederland zijn deze niet toegestaan en krijg je net zo goed een boete als je een spatscherm gebruikt als wanneer je geen mondkapje draagt. Een voorgebonden sjaal of bandana wordt ook niet meegerekend. Je kunt het beste dus gewoon mondkapjes bestellen en je niet laten meeslepen door andere zogenaamde alternatieve producten.

Stoffen mondkapjes zijn goedkoper

Een andere keuze die je moet maken is die tussen wegwerp- en stoffen mondkapjes. Wegwerp mondkapjes doe je na gebruik bij het restafval terwijl stoffen mondkapjes in de was kunnen om opnieuw te gebruiken. Stoffen mondkapjes bestellen is wat duurder, maar op de lange termijn scheelt het wel veel geld. Vooral nu, wanneer je dagelijks een mondkapje nodig hebt. Daarnaast bespaar je het milieu omdat je niet onnodig veel afval veroorzaakt.

De verplichting en de basisregels

Een niet-medisch stoffen mondkapje met twee lagen stof en gemaakt van katoen is dus prima voor gebruik in openbare ruimtes. Vergeet niet dat de basisregels blijven gelden, ook als iedereen mondkapjes draagt. Je blijft dus 1,5 meter afstand houden, persoonlijk contact beperken en druktes vermijden. Mondkapjes bestellen en mondkapjes kopen doe je gemakkelijk online. Met de bovenstaande punten houd je je dan perfect aan de regels voor gebruik in openbare ruimtes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here