Heb jij binnenkort belangrijke toetsen? En moet je hier flink voor gaan blokken. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je zoveel mogelijk studeert. Hiervoor moet je je echter wel goed kunnen concentreren. Daarom hier handige concentratietips voor tijdens het studeren. Wil dit toch niet lukken dan kan je altijd een stress behandeling overwegen.

Neem regelmatig pauze

Veel studenten zijn geneigd om aan één stuk door te leren. Dit kun je echter beter niet doen, want de kans is groot dat je op die manier de helft niet eens opslaat. Dit heeft te maken met je concentratieboog. Bij de meeste mensen is deze namelijk rond de 3 kwartier. Daarom is het belangrijk dat je bijvoorbeeld om het half uur een pauze neemt van 10 minuten. Als je dit regelmatig doet, zal je vanzelf merken dat je je veel beter kunt concentreren, en ook meer opslaat.

Beperkt afleiding

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk afleiding hebt in de ruimte waarin je studeert. Ga bijvoorbeeld op je kamer zitten, en haal alles wat ook maar enigszins afleidt weg. Het is sowieso aan te raden om je telefoon en laptop uit te zetten, zo wordt je namelijk niet in de verleiding gebracht om af en toe je Whatsapp te checken of je Facebook. Probeer ook te studeren in een ruimte waar zo min mogelijk mensen zijn, als dit thuis niet lukt kun je bijvoorbeeld in een bibliotheek gaan zitten. Hier lopen wel andere mensen rond, maar het is hier wel vaak stil.

Stimuleer je brein

Je kunt ook je brein een handje helpen door voedingssupplementen voor het brein te nemen. Zo kun je beter studeren door nootropics, dit zijn supplementen speciaal voor het brein. Deze supplementen zorgen ervoor dat je geheugen wordt verbeterd, en dat je je beter kunt concentreren en focussen op hetgeen waar je op dat moment mee bezig bent. Het zijn supplementen die je brein optimaal stimuleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here